+45 46 19 52 53 info@skskraner.dk

Svingkraner

Placeringsvenlige svingkraner

Overblik

læs mereKontakt en kranekspert
 1. Forside
 2. |
 3. Svingkraner – Overblik

SKS Svingkraner

 

SKS Kraner udvikler og producerer selv løfteudstyr, herunder svingkraner, der indfrier et bredt spektrum af forskellige løftebehov i mange forskellige virksomheder og brancher.
Sortimentet spænder lige fra gulvmonterede søjlesvingkraner, flytbare/mobile svingkraner, loftmonterede svingkraner, samt vægmonterede svingkraner. Søjlesvingkraner fås både med en fodplade til gulvmontering eller uden fodplade til montering af søjlen direkte i betonfundament.
På lettere belastninger hjælper svingkraner med til aflastning af medarbejdere, således risikoen for arbejdsskader og overanstrengelse reduceres betydeligt.

BIGBOY 360 - Svingkraner - Overblik

Faktaboks

Søjlesvingkraner løfter alt indenfor intervallet:

100 kg og helt op til 63 tons

Traverskraner er super robuste krankonstruktioner, der er yderst fleksible og lette at tilpasse til ethvert løftebehov. Vores krankomponenterne her af høj kvalitet og holdbarhed og passer til mange forskellige produktionsformer.

Gennem individuel tilpasning og design tilbyder vi den mest konkurrencedygtige – og teknisk bedste løsning til vores kunder. Kranerne er bygget på den nyeste teknologi til styrkelse af sikkerhed og produktivitet.

1-SKINNE OVERKØRENDE TRAVERSKRAN

Boggier kører oven på kranbaner. Selve løbekatten er underkørende på traversen. Løbekat og hejseværk kan leveres med ekstra kort byggehøjde for optimering af løftehøjde.

Normalt arbejdsområde op til 10 tons med max. spændvidde på ca. 36 m (kassedrager) og op til ca. 18 m i profilstål.

1 SKINNE UNDERKØRENDE TRAVERSKRAN

Såvel boggier som løbekat er underkørende på kranbaner og travers.

Løbekat og hejseværk kan leveres med ekstra kort byggehøjde for optimering af løftehøjde.

Denne krantype stiller typisk store krav til bygningens tagkonstruktion.

Normalt arbejdsområde op til 8 tons med max. spændvidde på ca. 25 m (kassedrager) og op til ca. 18 m i profilstål.

2-SKINNE TRAVERSKRAN

Denne krantype er overkørende og anvendes typisk ved større løftekapacitet. Kan leveres med max. løftekapacitet på 160 tons.

• Uendelig drejning med 360° takket være strømforsyning via slip-ring-samling
• Kompakt design, perfekt egnet til små rum
• Stor effektiv løftehøjde
• Søjlehøjde og fokarmslængde kan justeres til forholdene på stedet
• Udendørs brug muligt
• Komfortabel og glat drejning muligt ved hjælp af elektrisk drejning gear
• Velegnet til eksplosionssikring i henhold til ATEX (mulighed)
• Et bredt udvalg af fastgørelsesmuligheder giver mulighed for nem installation
• Coating af høj kvalitet

Med en serviceaftale med SKS Kraner A/S er du sikker på at overholde det lovpligtige eftersyn og få en altid driftssikker kran. Vi udfører kranservice til kunder i hele Skandinavien samt England.

Ved at tegne en servicekontrakt med SKS Kraner A/S er du sikret, at det lovpligtige eftersyn udføres på vilkår og tidspunkter, der passer ind i jeres virksomheds driftssituation. Som en del af aftalen vedligeholdes dine anlæg på en sådan måde, at ”nedetiden” for anlæggene mindskes.

Hvis der er tale om udendørs opstillede kraner, er der særlige krav om 10 års eftersyn. Dette eftersyn skal omfatte de bærende dele, svejsninger, samlinger, sikkerhedsudstyr og transmissionsudstyr. Uanset hvornår på dagen, at du ønsker servicen på din kran foretaget, skal du ikke tvivle på, at vi er den rette til opgaven – vi servicerer alle døgnets timer året rundt.

 

Kranservice, eftersyn og reparation

Fra Arbejdstilsynets side er der krav om, at alle hejseredskaber og løftegrej skal have et lovpligtigt eftersyn (hovedeftersyn) hver 12. løbende måned.

De funktioner, der iflg. loven skal udføres, udgør:

 • Justering, funktionskontrol og visuel kontrol af sikkerhedsudstyr
 • Visuel kontrol af stålkonstruktioner, bæremidler og mekaniske dele
 • Funktionskontrol af el-udrustning, strømtilførsel og betjeningsorganer
 • Funktionskontrol af hydrauliske og pneumatiske komponenter
 • Prøvebelastning og dokumentation
 • Andre relevante dele der må fremgå af brugsanvisning eller kranjournal

Mere specifikt er der en lang række punkter på kranen, løftegrejet eller det kran-relaterede udstyr, som vi gennem går, hvilket fremgår af det følgende:

 • Hovedhejsebremse
 • Finhejsebremse
 • Katkørebremse
 • Krankørebremse
 • Ståltov/kæde
 • Tovstyr
 • Tovtromle
 • Tovskiver

 

Kontakt os

Hvis du er interesseret i at få foretaget eftersyn på dit udstyr, skal du blot kontakte vores serviceafdeling på tlf. 4619 5253 for et uforpligtende tilbud, hvorved du sikrer, at dit udstyr altid er i bedste stand, driftssikker og driftsklar, inden du næste gang skal have udført lovpligtigt eftersyn på dine kraner og løfteudstyr.

Andre kunder har søgt på

Løftebehov over 120 tons?

Handler det om sværvægt eller bare det rigtig tunge kan vi også være med.

Brug for aflastning eller en hjælpende hånd?

Så tilbyder vi alt lige fra vacuumløftere til udvendige gondollifte. Se mere på letkraner og vacuumløftere.

Serviceprogram til både nye og gamle kraner

SKS Kraner byder alle kranejere velkommen uanset fabrikat. Kontakt os gerne for en nærmere drøftelse af stabil og sikker krandrift.

electrician 04 - Svingkraner - Overblik
Læs om svingkraner

Optimer arbejdsgangene med en svingkran

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvad er en svingkran?

En svingkran består af en søjle og en arm, der kan svinge og løfte. Svingkranen er et brugbart værktøj i mange forskellige virksomheder og brancher, fordi den kan have mange funktioner og aflaste mange medarbejdere for tunge løft.

En svingkran kan fastmonteres flere forskellige steder, alt efter, hvordan hver virksomhed vil få mest muligt ud af den. Svingkraner kan monteres på vægge, i gulvet, i loftet eller på en søjle. De mange monteringsmuligheder gør det muligt at skræddersy svingkranen til den enkelte virksomheds behov, så de kan få mest muligt brug ud af den. Når først svingkranen er fastmonteret, kan den bruges som et værdsat redskab i den daglige gang og gøre mange af de daglige opgaver lettere

 

9

Certificeret serviceprogram

Sikkerheden skal naturligvis være i orden, når virksomheden udfører løfteopgaver. Derfor tilbyder vi et certificeret vedligeholdelses- og service program til alle vores produkter. Målsætningen er her overholdelse af gældende sikkerhedsregler og lovgivning. Skulle uheldet undtagelsesvis være ude, så svarer vi på telefonen 24/7.

 

Læs mere om vores serviceprogram

Vælg den rigtige svingkran til din virksomheds behov

Nogle af de virksomheder, som har særlig stor glæde af en svingkran er på fabrikker, i lagerhaller, produktionshaller og havne. Generelt for virksomheder med svingkraner er, at det ofte er steder, hvor der er mange daglige løft involveret. Svingkraner kan nemlig spare medarbejdere og andet maskineri for mange besværlige og tunge løft, samtidig med at processerne effektiviseres og gøres mere stabile.

Hos SKS-Kraner har vi søjlesvingkraner, der kan løfte fra 100 kg til 63 tons og dreje 360 grader, hvilket betyder, at vi kan finde den kran, der passer bedst til hver enkelt virksomhed for det bedste resultat og den bedste brugeroplevelse. Uanset om I skal løfte mindre dele, paller eller containere kan svingkranen gøre en stor forskel på arbejdspladsen. Med korrekt instruktion kan alle medarbejdere anvende en svingkran med op til 8 tons løfteevne, hvilket gør kranen meget anvendelig i den daglige drift.

 

Derfor er en svingkran en god investering

Der er mange muligheder med en svingkran og som virksomhed med en sådan kran, kan I nyde godt af fordelene.

Svingkraner er pladsbesparende. Hvis de monteres på væggen eller i loftet, kan gulvet udnyttes til andet materiel, produktion eller lagerinventar. Svingkraner er fleksible og kan fås i et kompakt design, så de også passer ind i små rum. De fås i forskellige størrelser og med forskellige løfteevner, så du får en svingkran, der passer lige præcis til din virksomhedsbehov.
Svingkranen kan også monteres udendørs, såvel som indendørs, hvilket gør den alsidig og et værdsat redskab i mange henseender. Kranen svinger glat og uden store ryk ved hjælp af elektriske gear, så godset ikke rystes unødvendigt under løftet. En svingkran kan aflaste medarbejdere fra mange daglige og tunge løft, hvilket også er med til at effektivisere arbejdsgangene og optimere produktionen. Det betyder også at medarbejderne ikke nedslides, og der er mindre risiko for arbejdsskader.

 

9

Miljøvenlige kraner

Hos SKS Kraner tager vi udgangspunkt i kriterier for bæredygtighed, lige fra valg af miljøbevidste leverandører til brug af genanvendelig emballage og alternative transportmetoder.

Vi har en klar holdning til klar holdning til miljøspørgsmål, og gennem de senere år er det lykkedes os at opnå en væsentlig reduktion af forureningsniveauet og forbruget af ressourcer såsom vand, elektricitet og emballeringsmaterialer i forbindelse med produktionen.

 

Læs mere om vores bidrag til opfyldelse af verdensmålene

Biler - Svingkraner - Overblik
electrician 09 - Svingkraner - Overblik

Om os & hvorfor vi er
Den foretrukne kranleverandør

Hvorfor vælger kunderne SKS Kraner A/S?

Alle vore montører og ingeniører certificeres igennem Kranbranchen
For kunder med faste serviceaftaler svarer vi 24/7 alle 365 dage
Vi reagerer hurtigt, oftest indenfor 1 til 2 timer, så produktionen hurtigt kan komme op at køre igen.
Vi er eksperter i at reparere og modernisere eksisterende krananlæg –  af alle brands.
Vi overholder vores gældende aftaler, såvel tidsmæssigt som økonomisk
Vi kører i store Renault Master biler, komplet udstyret med alle gængse reservedele og alt nødvendigt værktøj.
Vi har altid for ikke mindre end 1 million kr. i taljer og reservedele på lager
Vi råder over egen lastvogn med kran for at øge fleksibiliteten, herunder for transport af op til 28 tons prøvebyrder
Vi råder over 5 egne saxlifte Det er ikke bare noget vi siger, nej det er noget vi er på baggrund af det vi gør – den foretrukne kranleverandør.

Det kan godt være, at vi ikke altid ligger forrest i førerfeltet, når det handler om innovation. Men til gengæld tilbyder vi et gennemprøvet produkt, der fungerer stabilt og efter foreskrifterne.

Sammen med vores partnere udvikler, samler, leverer og kvalitetssikrer vi kraner og gondoler i absolut sværvægtsklasse.

Vi er klar i startblokken for en hurtig drøftelse og et godt tilbud. 

Adresse

Grønningen 4
4130 Viby Sjælland

Telefon

+45 46 19 52 53

E-mail

info@skskraner.dk